Zeeduivel met kruidige korst

Recept voor 4 personen:Zeeduivel schotel

  • 12 zeeduivelmedaillons, totaal 500 gr
  • halve bos koriander
  • 2 thl zwart sesamzaad
  • 100 gr panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • zout en peper 
  • olijfolie

Dep de zeeduivel goed droog en bestrooi de vis met een beetje zout en versgemalen peper.
Pluk en hak de koriander heel fijn en meng met het sesamzaad door de panko. Splits het ei en klop het eiwit los (eigeel wordt niet gebruikt).
Wentel de zeeduivel eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door het pankomengsel. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vis circa 5 minuten op matig vuur aan beide kanten mooi bruin. Draai de vis regelmatig.

Serveer met een sausje van 100 ml yoghurt, 1 etl citroensap, 1 teentje knoflook geperst, 2 etl gedroogde bieslook, zout en peper.

Zeeduivel gepaneerd Zeeduivel met Portugese worteltjes

Bekijk ook de bijbehorende blog-entry: Zeemonsters

image_print