Kippesto


Recept (Montignac) voor 5 personen:

  • 5 halve kipfilets
  • 2 etl pesto
  • 2 etl olijfolie + olie voor het invetten van de ovenschaal
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 gr pijnboompitten
  • 100 gr Grana Padano flakes (schilfers)
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 5 kleine klontjes kruidenboter

Verwarm de oven op 175 graden voor. Maak een marinade van de pesto, olijfolie en uitgeperste knoflook. Wentel de kipfilets hierin en laat minimaal 10 minuten intrekken. Beolie een ovenschaal met olijfolie. Leg de gemarineerde kipfilets in de schaal en druppel ook de achtergebleven marinade er overheen.  Strooi de pijnboompitten en de kaasschilfers over de kip. Snijdt de gedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel over de schaal. Leg op elke kipfilet tot slot een klein klontje kruidenboter. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en temper de temperatuur naar 160 graden. Bak en gaar de kip in 20 minuten.

 

 

 

image_print

Één reactie op Kippesto

  1. Joyce Wöhner schreef:

    Lijkt mij een heerkijk recept, maak ik beslist ook een keer.
    Ik las overigens niet kip.pesto maar kippe.sto, en dacht aan een stoofpotje
    met kip, pas iets later begreep ik dat het zich om kip met een pesto handelde.
    Dit is denk ik, een heel goed recept om ook voor veel mensen te maken,
    en eigenlijk totaal eenvoudig. Ik denk aan een verjaardag met 10 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *