Cranberrycompote

Recept voor compote:
(bijgerecht voor 5 personen)

  • 1 zak cranberry’s
  • 0,5 dl sinaasappelsap (vers geperst)
  • 0,5 dl rode port
  • 0,5 tl kaneel of kaneelstokjes
  • 150 gram suiker
  • rasp van een limoen
  • limoensap

Was de cranberry’s en laat ze in een vergiet goed uit lekken. Breng het sinaasappelsap, de port, kaneel(stokje) en suiker aan de kook. Voeg de cranberry’s toe. Laat ze ongeveer 5 minuten op laag vuur koken totdat het velletje van de bessen open scheurt. Breng de compote op smaak met citroensap en eventueel extra suiker. In een schone jampot is de compote minimaal 2 weken in de koelkast houdbaar.

* Heerlijk bij wild- of gevogeltegrechten. Voor een saus: voeg 2 eetlepels compote aan de braadboter toe, eventueel aangevuld met een beetje port of fond.

image_print