Lichte Lasagne

Recept voor 4-5 personen:

  • 1 pak verse eierpasta lasagnebladen
  • –uit het koelversvak
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 bollen (buffel)Mozzarella 
  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas
  • 1 etl gedroogde Italiaanse kruiden
  • halve thl zout
  • 2 etl Balsamico azijn
  • 2 etl (riet)suiker
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de uien schoon en snijd deze in halve dunne ringen. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien en knoflook lekker bruin. Voeg de tomatenblokjes (met sap), gedroogde kruiden, Balsamico azijn, zout en suiker toe, en laat het geheel op een laag vuur lekker pruttelen. Onderwijl maak je de courgette en aubergine schoon: snijd ze in schuine plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten royaal met olijfolie –dus niet de pan invetten!-. Verwarm een grillpan en grill de plakken groenten aan beide kanten tot er mooie bruine strepen zichtbaar zijn. Snijd de tomaten en Mozzarella in plakken. Vet een ruime ovenschaal in met wat olie en begin met een laag gegrilde groenten, tomaat, Mozarella en een schep saus; hierop komt een laag lasagnebladen. Zorg dat je zo 3 lagen vulling en 3 lagen pasta krijgt, en eindig de laatste laag met saus en een dikke laag geraspte kaas. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Serveer met een frisse salade.

image_print