Roerei met gebakken tomaat

Recept voor 2 personen:

  • 5 eieren
  • 2 etl water
  • 1 flinke etl roomboter
  • rijpe tomaten (14 cherrytomaatjes of 8 grotere)
  • 1 thl olijfolie
  • –eventueel 2 thl Balsamicoazijn
  • zout en peper

Breek de eieren in een kom en voeg het water toe. Kluts de eieren met een garde los, maar niet schuimig. Het water zorgt voor het betere klutswerk (bindt eigeel en eiwit). Smelt in een anti-aanbak koekenpan de roomboter, laat niet bruin worden. Zet het vuur laag. Giet de geklutste eieren in de hete koekenpan en schep het eiermengsel regelmatig om. Niet roeren want dan krijg je te veel kleine stukjes. De eieren zullen snel garen maar moeten wel vochtig en glanzend blijven. Het geheel duurt hooguit 3 minuten.

Leg een opengesneden broodje op een bord, verdeel het roerei erover. Plaats de pan terug op het vuur en laat 1 theelepel olijfolie warm worden op hoog vuur. Snijd de tomaten doormidden (verwijder bij grote tomaten het middenstukje) en leg ze met het snijvlak in de hete olijfolie. Bak de tomaten 1 minuut aan. Voeg eventueel naar smaak wat Balsamicoazijn toe. Schik de tomaten ter garnering bij het roerei. Bestrooi met zout en peper.



image_print