Witvis in mosterdsaus

Recept voor 4-5 personen:

  • 750-800 gr witvis filet (of moot)
  • –bijv. pangasius, kabeljauw, schelvis
  • 1 etl citroensap
  • iets boter om in te vetten
  • 20 gr bloem
  • 20 gr boter
  • 2 dl melk
  • 0,5 dl witte wijn
  • 2 etl grove mosterd
  • 1 etl Dijon mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • 4 etl geraspte kaas
  • zout en peper
  • boter om schaal in te vetten

Verwarm de oven voor op  200 graden. Spoel de visfilets af onder stromend koud water, dep ze droog met keukenpapier en besprenkel ze met citroensap. Beboter de binnenkant van een ovenschaal in met boter. Smeer de vis in met Dijon mosterd. Leg de filets naast of op elkaar in in de ovenschaal. Smelt de boter voor de saus en meng de bloem door de boter, roer vervolgens de melk en wijn door de bloem en roer tot een gladde saus. Laat de saus aan de kook komen. Breng op smaak met de grove mosterd, zout, peper en nootmuskaat. Schenk de saus over de vis, strooi de geraspte kaas er over en plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Stoof de vis in 15-20 gaar.

Serveer op een bedje van aardappelpuree en serveer er rucolasalade en gekookte worteltjes bij. Om de vis echt te laten zwemmen: drink er een lekker glas droge witte wijn bij!

image_print

2 reacties op Witvis in mosterdsaus

  1. JOYCE schreef:

    Ja, lijkt mij ook lekker. Zou je het ook van scholfilet kunnen maken, ik heb nl. nog wat filets in de diepvries liggen, mosterdsaus vind ik heerlijk.

    • ellen schreef:

      Ja prima, eerst de filets insmeren met mosterd en dan bijvoorbeeld rolletjes van maken met de saus er over. Schol is alleen iets uitgesprokener van smaak. Maak de saus niet te dun, want door het stoven komt er best nog wat vocht uit de vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.