Snelle Bami

Je kent het wel: drukke werkdag, laat thuis, niet alle gezinsleden eten tegelijk thuis vanwege sport of andere activiteiten en wat zullen we überhaupt eten? Gek genoeg houd ik wel altijd rekening met dat soort dagen.

In het weekend doe ik de ‘grote boodschappen’, de voorraad voor de week en dan sla ik o.a. wat verschillende groenten en ham, kip of diepvries garnalen in. Standaard staat er ’s winters op mijn lijstje: prei, winterwortel, wit kooltje en uien. Mijn ‘droge’ voorraadkast is altijd gevuld met rijst, pasta en noedels in alle maten en soorten. Een snelle Italiaanse pasta is dan ook zo gemaakt.

Maar ook net zo snel maak ik een Indische Bami Goreng. Als er iets overblijft (doordat niet iedereen thuis eet) is dat niet erg, want een restje bami opgebakken met een gebakken eitje erbij smaakt een paar dagen later heerlijk.

Vandaag was dus typisch zo’n dag: een snelle Bami- dag. Lekker met een flinke klodder  pindasaus, rijp banaantje en wat augurkjes of atjar tjampoer.

Als je een heel klein beetje bami overhoudt, net niet voldoende voor één persoon, kun je er ook voor een andere dag soep van maken. Voeg daarvoor een liter bouillon toe gemaakt van blokjes. Snijd een hardgekookt ei doormidden en leg deze in een soepkom, schenk er de bamisoep bovenop; serveer met gefruite uitjes, sambal en extra ketjap. Snel en lekker voordelig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Pasta & Noedels, Soep, Van over de grens, Vlees met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.