Geen BBQ maar salade

Een heerlijke warme dag vandaag, je zou niet zeggen dat het pas lente is. Rond etenstijd hangt overal de geur van de BBQ. Toch heb ik met dit weer altijd meer zin in een lekkere frisse salade. Automatisch gaan mijn gedachten eerst uit naar de Ceasarsalade, maar vanavond kies ik voor een Waldorfsalade. Ook typisch Amerikaans, bekend vanuit het Waldorf-Astoria Hotel in New York City. In 1893 werd deze salade daar voor het eerst geserveerd. Het recept is destijds niet gecreëerd door de kok maar door de Maître.

Toch zullen velen de Waldorfsalade het beste kennen uit de serie Fawlty Towers.
De aflevering is gebaseerd op misverstanden tussen een kortaangebonden Amerikaanse toerist en de stuntelige hoteleigenaar Basil Fawlty, John Cleese, die probeert te verbergen dat hij geen idee heeft hoe hij een Waldorfsalade moet klaarmaken.

Als je de aflevering gezien hebt, zul je nooit meer vergeten welke ingrediënten zo belangrijk zijn voor een echte Waldorfsalade: knolselderij, bleekselderij, zure appels, citroen, mayonaise en walnoten. 

Beslist even kijken!

Het geheim van de salade is dat je de knolselderij en de appel in heel dunne reepjes snijdt, niet groter dan lucifers. Gelukkig heb ik een Magimix met een juliennerasp. Paul heeft de walnoten voor me gekraakt en als extraatje heb ik er nog rozijnen en gepocheerde kip doorheen gedaan. Voor een echte Hollandse variant kun je er i.p.v. rozijnen ook partjes mandarijn uit blik door doen. Soms zie je het recept ook wel met druiven. Lekker met een stukje stokbrood en een glaasje rosé: prima voor een zwoele zaterdagavond.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Montignac, Salade. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.