Oranje boven(op)

Nog net op de valreep: een recept voor een echte oranjeboventaart: worteltjestaart. In Duitsland noemen ze dit een Ruebli-torte. Met wat kleine aanpassingen heb ik er mijn eigen oranjeboven taart van gemaakt. Het recept is doodeenvoudig: gelijke delen suiker, gemalen amandelen en wortel, dan 5 eieren en een beetje bloem. Voor wat extra pit een geraspte sinaasappel en een scheutje likeur. Bovenop heerlijke abrikozenjam met suikerglazuur. De marsepeinen worteltjes maken het helemaal af.

Oranjeboven taart

Dit heb je nodig: 250 gram wortels; 250 gram witte amandelen; 5 eieren; 250 gram suiker; 80 gram zelfrijzend bakmeel; snufje zout; geraspte schil van een sinaasappel; boter om vorm in te vetten; scheutje likeur (naar smaak).
Klik voor het recept hier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Eieren, Gebak, Groenten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.