Romige oranjekwark

Hoewel de oranjeboventaart van gisteren er schitterend uitzag, twijfelde ik even of hij ook zo lekker zou zijn. Na het bakken kwam ik er namelijk achter dat ik in het beslag het zelfrijzendbakmeel vergeten ben! Gelukkig heeft het aan de smaak niets afgedaan. De structuur van de cake is misschien zelfs iets smeuïger en minder droog. Door het zelfrijzendbakmeel zou de taart alleen meer gerezen zijn. Maar we hebben er ieder twee punten van gegeten, dus de smaak was goed.

Omdat ik twijfelde, heb ik gisteravond toch nog een andere taart gemaakt: een romige mascarpone kwarktaart met mandarijn. Ook een gemakkelijk taart: geen gebruik van de oven. Voor de bodem heb ik verkruimelde volkorenbiscuit met boter gebruikt. Traditioneel maakte mijn moeder een kwarktaart altijd met kwark, slagroom en gelatine. Voor een extra volle smaak heb ik gelijke delen mascarpone en kwark gebruikt. Door de mascarpone, die van zichzelf goed opstijft, kun je minder gelatine gebruiken. Voor extra luchtigheid zou je er ook nog geslagen eiwit door kunnen mengen, dan wordt het meer een bavarois. De frisse smaak en mooie oranje kleur van de mandarijnpartjes maken er een complete feesttaart van.

Oranje kwarktaart

Dit heb je nodig: 500 gram suiker; 500 gram mascarpone; 200 ml slagroom; 1 rol volkorenbiscuit; 150 gram gesmolten roomboter; 2 kleine blikjes mandarijnpartjes op sap; 200 gram witte basterdsuiker; sap van 1 citroen; 7 blaadjes gelatine.
Klik voor het recept hier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Fruit, Gebak met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.