Fris en fruitig

Voor een frisse en fruitige sinaasappelsalade heb je niet veel ingrediënten nodig. Ik maak deze salade geregeld als bijgerecht bij vis of vlees. In de maand januari kan ik soms behoefte hebben aan extra vitaminen en maak ik er met een kleine uitbreiding ook een magere maaltijdsalade van.

   

Gebruik bij voorkeur een knapperige sla, zoals ijsbergsla, little gem of Romeinse sla. Ik neem het liefst perssinaasappels omdat die minder velletjes bevatten en erg sappig zijn. Een rode bloedsinaasappel zou ook heel mooi staan, maar die ben ik nog niet in de winkels tegengekomen. Voor de dressing neem ik als basis een lichte azijn met een pittige mosterd, 2 eetlepels vloeibare acacia honing, olijfolie en peper en zout. De dressing hoort lekker zoet-zuur te zijn, dus pas hem aan je eigen smaak aan door meer of minder honing en/of azijn te gebruiken. Voor de snelle salade kun je uitgaan van gedroogde kruiden, maar verse bieslook, een klein bosuitje en peterselie passen erg goed bij sinaasappel.

Wil je er een echte maaltijdsalade van maken, voeg dan bijvoorbeeld zacht gepocheerde kipfilet toe, maar ook vegetarisch met amandelen of walnoten en wat mozzarella maak je in een handomdraai een complete maaltijd. Gebruik je fantasie! Mogelijkheden genoeg.

Voor degene die niet precies weet hoe je mooie sinaasappelpartjes snijdt, heb ik een op YouTube een kort instructiefilmpje gevonden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Fruit, Salade met de tags , , . Bookmark de permalink.