Leftovers van de feestdagen

Alle kerstspullen zijn weer opgeruimd. Verse bloemen op tafel en de vloer in de was gezet. Het huis ruikt fris en nieuw, passend bij het nieuwe jaar. Na zoveel dagen gezelligheid en lekker eten hebben we altijd behoefte aan een gezonde start. Denk maar eens aan al die mensen met de beste voornemens om te gaan lijnen. Na oliebollen, tulband, reerug en advocaatpudding, tijd voor iets anders.

Maar ja, als ik dan in de koelkast kijk (en mijn voorraadkast), dan vind ik nog kleine bakjes met de bekende ‘leftovers’. Zelfs nog een schaaltje met Hollandse garnaaltjes, een pakje gerookte forel, een volle doos crème fraîche en nog veel meer. Voldoende ingrediënten om een lekkere salade te maken. Ik besluit een garnalencocktail te maken. Op de fruitschaal ligt een rijpe avocado en een grote rode grapefruit, die ik ook in de cocktail gebruik. In een handomdraai ontstaat een frisse salade. De hoeveelheid garnaaltjes, 200 gram,  zou voldoende zijn als voorgerecht voor 4 personen, maar voor twee personen is het een echte maaltijd. Een geroosterd sneetje brood erbij, en klaar is kees.

Gezond, lekker en toch nog een beetje feestelijk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Salade, Vis met de tags , . Bookmark de permalink.