Paascake

De hele dag klinkt in huis de muziek van de Matthäus Passion. Niet door iedereen even gewaardeerd, maar het brengt je wel al in de sfeer van Pasen. Gisteren de meeste boodschappen gedaan, vandaag nog vers brood gehaald. Voor eerste Paasdag staat een brunch op het programma, met o.a. eiersalade, een quiche, gerookte zalm met roerei, lekker verse broodjes, warme beschuitbollen, paasbrood, kwarteleitjes, en ga zo maar door.  En laten we een glaasje champagne niet vergeten..  Ik heb het sterke vermoeden dat mijn ‘lam’ naar tweede Paasdag zal verhuizen.

Voor de zekerheid heb ik ook asperges in huis gehaald. Als we van de brunch erg vol zitten kunnen we ’s avonds altijd nog lekker lichte asperges met ham en eieren eten.

Een echte paastaart heb ik dit jaar niet gemaakt. Op verzoek van de jongens een ‘gewone citroencake’. Maar iets ‘gewoons’  kan ik eigenlijk nooit maken, dus is het een Paascake geworden: amandel citroencake. Voor de Pasen in de vorm van een kleine tulband, overgoten met citroenicing en afgemaakt met viooltjes. Nu alleen nog de witte eieren kleuren, dan ben ik helemaal klaar voor Pasen.

Wist je dat je de bloemen van viooltjes gewoon kunt eten? Zelfs die je nu in de tuin hebt staan. Ze zijn bovendien erg geneeskrachtig. Zo helpen ze tegen eczeem en alle soorten huiduitslag of jeuk, daarnaast werken ze ook nog vochtafdrijvend en ontstekingsremmend. Dus haal het voorjaar naar binnen met bloemen op de taart!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Brunch, Eieren, Gebak met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.