Bijna Pasen

Ons terras heb ik afgelopen weekend met hoge druk schoon gemaakt, en ook de tuinstoelen staan er weer fris bij. Zelfs de nieuwe violen slaan prachtig aan want het weer is bijna op zijn paasbest! Hoewel Pasen dit jaar vroeg valt, proeft de natuur al naar lente .

Het is dus bijna Pasen. Dat betekent: druk bezig met ideeën opdoen voor het paasdiner. Traditiegetrouw staat mijn advocaatpudding vast ergens op het menu, maar ik ben ook wel voor nieuwe ideetjes. Nog zo’n traditie: asperges, ze zijn al weer te koop, alleen nog niet van de koude grond. De mooie witte komen uit de (Hollandse)kas, die met de paarse kopjes uit Griekenland. Gek genoeg eet ik toch altijd graag die witte, terwijl die paarse ook héél lekker zijn èn minder duur. Dus misschien met Pasen wel iets met asperges, alleen anders..

Vorig jaar heb ik voor vrienden een heel menu gemaakt met elke gang ‘asperges’ als ingrediënt, zelfs het toetje! Het hoofdgerecht vond ik het meest bijzonder: krokant gebakken zeewolf met aspergegoulash. Een prachtig gekleurd gerecht met verrassende smaakcombinaties. Helaas heb ik  het recept niet zelf bedacht, het komt uit het kookboek van Andreas Neubauer: ‘Asperges, 70 recepten voor fijnproevers’, vertaald uit het Duits.
De asperges worden in een paprikasaus zacht gaar gestoofd en de vis wordt krokant gebakken. Het originele recept gaat uit van snoekbaars met vel, maar daar kon ik niet aankomen. De zeewolfmootjes bleken een perfecte vervanger.
Hoewel het voortreffelijke smaakte, zoek ik nog even verder. Ik wil iets groots met Pasen. Wordt vervolgd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Kookboeken, Vis met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Bijna Pasen

  1. JOYCE schreef:

    Het recept laat zich niet zien, voor mij is het niet erg, ik heb het boek ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.