Pasta Mozzarella

Mozzarella, tomaat en basilicum, de drie-eenheid van Italië.  Het bekendste recept is natuurlijk: salade Caprese, zachte buffel Mozzerella met rijpe tomaten, pesto van bascilicum op een bedje van rucola, besprenkeld met olijfolie en balsamicoazijn. In één woord ‘goddelijk’. Het één na lekkerste gerecht is: spaghetti alla Positano*. Het is een oud klassiek pasta gerecht, de eenvoud zelve.

Het oude recept, zoals ook in mijn favoriete restaurant ‘Toscanini‘ in Amsterdam  geserveerd wordt, bestaat uit slechts pasta, olijfolie, kappertjes, cherrytomaatjes, verse basilicum, knoflook, rucola en Mozzarella. In mijn variatie heb ik dit keer de kappertjes weggelaten en een rode ui en bosui toegevoegd. Je zou ook nog hamblokjes kunnen toevoegen. Het idee is dat je ruim olijfolie verwarmd en hierin de gekneusde knoflook, cherrytomaatjes en basilicum gedurende enige tijd (minimaal een half uur) marineert. In mijn recept bak ik eerst de gesnipperde ui, bosui en 1 teentje knoflook lekker aan voordat ik alles laat marineren.

 

Dus wil je eens iets anders dan de salade Caprese en bovendien ook warm, dan is dit het ideale recept.

*Positano is overigens een schilderachtig klein stadje aan de Amalfi (west)kust van Italie, in de gemeente Campania, zo’n 50 km onder Napels. Positano is vaak gebruikt als decor voor films waaronder ‘Under the Toscan Sun’ (2003) en zelfs The Rollings Stones vertoefden er graag. De stad is een echt toeristische trekpleister, niet op de laatste plaats vanwege het heerlijke eten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Kaas, Pasta & Noedels, Salade, Van over de grens, Vega met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.