Easy kreeft bij iZZi

Sinds enige tijd (medio 2011) heeft zich in Bussum een nieuw restaurant gevestigd dat zich presenteert als iZZi (spreek uit als easy), een Fusion Asian Lounge Restaurant. Afgelopen vrijdagavond hebben wij er pas voor het eerst gegeten, en zeker niet voor het laatst. Het restaurant zit niet op het meest mooie punt van Bussum, de nieuwe Brink, maar eenmaal binnen ben je dat snel vergeten. Het ronde pand is in split level gebouwd en biedt 3 niveaus om te loungen en eten. Door de zwarte en strakke inrichting ademt het een intieme lounge sfeer uit. De tafels zijn ruim en de stoelen royaal en zacht.

   

Bij het drankje wordt een amuse geserveerd: huisgerookte zalm met een dressing van pittige mosterd. Eigenlijk waren we niet eens echt van plan om uit eten te gaan, dus 3 of 4 gangen leek ons iets te veel. Op de kaart staan naast voor-, hoofd- en nagerechten ook sushi en bites. Niet traditioneel Japans maar duidelijk Fusion Asian-Europees. Wat ons direct op de kaart aanspreekt is de halve kreeft in 3 variaties. De ober adviseert met name de kreeft bereid volgens Osaka stijl, teppanyaki gebakken met lichte soja saus en de kreeft in Kanton-stijl, gewokt op hoog vuur met geurige kruiden.

Ik moet zeggen: het smaakte allemaal voortreffelijk. Het vlees van de halve kreeften was kruidig gewokt en de smaken waren bijzonder puur. We hebben er letterlijk onze vingers bij afgelikt, al was het kreeftvlees al voor ons uit de schaal verwijderd. Dit is zeker een adresje waar we nog graag een keer terug zullen komen, want ook de bites en fingerfood op de menukaart spraken ons erg aan. Bussum is weer een verrassing rijker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Restaurants, Van over de grens, Vis met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.