Vakantiefolders

Buiten is het grauw en grijs maar op tafel liggen de vakantiefolders voor deze zomer. Een oude traditie: al vroeg in het jaar de folders doorbladeren op zoek naar een mooie vakantiebestemming. Iets zonnigs om op te verheugen en weerstand te bieden aan een kleine winterdip. Al bladerend twijfel ik tussen Portugal en Griekenland.

Meteen gaan mijn gedachten terug naar die mooie vakanties in Portugal en de bijzondere gerechten die we daar vandaan mee naar huis hebben genomen, zoals bijvoorbeeld de Portugese worteltjes. Griekenland ken ik nog niet, maar in de Algarve hebben wij regelmatig Stifado gegeten, een typisch van origine Grieks gerecht. In Portugal wordt deze stoofschotel het liefst van konijn gemaakt, de Grieken gebruiken rundvlees.

Een heerlijke schotel met veel (zilver)uitjes of kleine sjalotten gestoofd in rode wijn, die uitstekend smaakt met rijst of een flink stuk boerenbrood om de saus mee op te lepelen. Door gebruik van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en bruine suiker ontstaat een geurige donkere saus. Met dit soort gerechten mag de winter voor mij nog wel even aanhouden, hoewel de zonnige stranden in de folders ook lokken…

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Van over de grens, Vlees, Wijn met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.