Het aftellen is begonnen

Met nog enkele uren tot de wisseling van het jaar. Overal klinkt het geluid van rotjes en knallen. De katten hebben in huis een veilig heenkomen gezocht. De champagne staat in de koelkast koud.

  

Vanmiddag, onder het genot van een glas champagne, de appelbeignets en oliebollen gebakken. Voor de beignets heb ik het eenvoudige maar zeer doeltreffende recept van Holtkamp gebruikt. Ik kon het niet laten mijn beste aankoop van 2011 nogmaals te raadplegen.

Voor de oliebollen heb ik als basis een pak Koopmans oliebollenmix gebruikt. Voordeel hiervan is dat voor de hoeveelheid bloem ook de juiste hoeveelheid gist en rijsmiddel is toegevoegd. Het water vervang ik grotendeels door bier en behalve rozijnen (witte en bruine) gaan er appelblokjes doorheen. Van een apart zetsel beslag heb ik nog oliebollen zonder rozijnen gemaakt en enkele met appel-gember.

Mijn man heeft mij in de keuken bijgestaan met het draaien van de oliebollen in het vet en heeft bovendien mooie foto’s gemaakt. Ik wens iedereen een smakelijke jaarwisseling en een inspirerend 2012! Ik ben er helemaal klaar voor: het aftellen kan beginnen…..

  

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Diversen, Gebak, Hapjes met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.