Gezonde voornemens

Wie heeft om 00.00 uur vannacht niet even gedacht aan goede voornemens? In de top 5 van voornemens staat ‘afvallen’ op nummer 1. Niet vreemd als je net een maand van overdaad aan eten achter de rug hebt. Maar iedereen weet ook dat juist dit soort goede voornemens gedoemd zijn te mislukken. Het ‘afvalsyndroom’ werkt juist slecht eetgedrag in de hand. Omdat we snel resultaat willen zien gaan we extreem eten: poeders en shakes, wel of niet aangevuld met een speciaal dieet waarbij diverse voedingsstoffen verboden zijn. Met een beetje geluk en veel afzien zal het sommigen lukken om het ideaal gewicht te bereiken. Maar dan komt het moeilijkste: voor hoelang…?

Eigenlijk weten we allemaal waar het aan ligt, die pondjes die er langzaam aangekomen zijn. En daarom is puur lijnen niet het juiste antwoord. ‘Gezond’ is het sleutelwoord. Geen fixatie op afvallen alleen. Het eten van gezond voedsel en een gezond eet-leefpatroon zal uiteindelijk leiden tot afvallen en een lichaam dat in balans is. Haal de energie uit biologische groenten en fruit, volkoren granen, wees matig met dierlijke eiwitten en minder met vetten en suikers. Maar blijf vooral wel eten: liefst 3 maaltijden per dag met enkele gezonde rustmomenten ingebouwd.

Om mijn eigen gezonde voornemens kracht bij te zetten, heb ik vanmiddag geluncht met een frisse salade. Van de restjes in de koelkast heb ik een simpele little gem avocado salade gemaakt.

Vandaag misschien nog niet 100% gezond, want er zijn nog veel oliebollen en appelbeignets over maar het gezonde voornemen is er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Eieren, Groenten, Montignac, Salade, Vega met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.