Broeierig warm

Vandaag zo’n typisch Hollandse zomerdag: vanochtend 16 graden, de hele dag donker met rond het middaguur enorme onweersbuien. Daarna klaarde het weer op en steeg de temperatuur tot zeker 27 graden, en broeierig warm. Vroeger thuis noemde mijn moeder dat ‘moekig’ warm. Een woord waar ik nergens de betekenis of definitie van kan vinden maar wat voor mij precies het weertype omschrijft zoals het vandaag was.

De zomer gluurt dus af en toe om een hoekje. Gisteren had ik nog zin in hachee met rode kool, vandaag gaan mijn gedachten uit naar een frisse salade of iets lekkers uit een land rond de evenaar. Mijn koelkast en voorraad inspecterend kwam ik paprika, courgette, ui, tomaten, blikje kidneybonen en een blikje mais tegen. Met een beetje gehakt kun je daar heerlijke Mexicaanse tortilla’s van maken, lekker met een groene salade, makkelijk en snel: passend bij moekig weer!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Spicy, Van over de grens, Vlees. Bookmark de permalink.

2 reacties op Broeierig warm

  1. JOYCE schreef:

    Voor de tweede keer ben ik het geschrevene kwijtgeraakt, ik denk nu werkelijk de hitte is er aan schuld. Ik wilde al twee keer vertellen dat bij deze warmte van 4 dagen 38°C je gewoon niet meer weet wat je wil drinken, het is noodzakelijk dat je drinkt. Misschien kun je maar eens een paar eenvoudige goede tips en ideeen geven, voor dorstlessend met weinig kalorien.

  2. Rose Murphy schreef:

    Inderdaad, moekig weer… ken ik ook van mijn moeder. Nergens wordt er een woord over gerept, maar ik ken het ook. Lekker idee, tortilla’s met salade. Top idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.