Doordeweeks

Waarom alleen maar lekker en apart koken in het weekend? Doordeweeks vind ik koken met plezier en aandacht ook een must. Ik moet toegeven dat ik niet altijd tijd en zin heb, bovendien zijn niet elke avond alle gezinsleden op hetzelfde tijdstip thuis. Wij eten daarom geregeld laat maar dat geeft mij dan wel tijd om iets te maken wat langer in de oven hoort te staan.

Afgelopen week heb ik varkensfiletlapjes met abrikozen in ketjapsaus gemaakt. Wij eten bijna nooit varkensvlees, voornamelijk vanwege het vetgehalte. Als ik dan toch een keer iets van het varken eet is het meestal een varkenshaasje, varkensoester of een mooi mager varkensfiletlapje. Het liefst van de biologische slager, omdat ik daar het varkensvlees smakelijker vind. Een varkenshaasje of -oester mogen roze blijven van binnen, het filetlapje is het lekkerst als het gaar gestoofd is. Het vlees wordt malser als het gemarineerd is of in een saus gegaard wordt. Zoet, zuur en pittig zijn smaken die prima samen gaan bij varkensvlees. De abrikozen en ketjap zorgen in dit gerecht voor het zoetje, de ketchup voor het zurige en de sambal voor het pittige element.

Dit is een ideaal gerecht om voor grote partijen klaar te maken. Het mag ook gerust wat langer in de oven als het vlees maar niet droog komt te staan. Prima dus voor doordeweeks als er gezinsleden op een later tijdstip aan tafel schuiven.

  

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Spicy, Vlees. Bookmark de permalink.

2 reacties op Doordeweeks

  1. Ernie schreef:

    Hoi Ellen, we zagen je website tijdens ons laatste bezoek aan NL bij Pap/Mam op de computer staan. Nu volgen we je, erg mooie site, fraaie foto’s en recepten.
    Erg leuk. Liefs en groet, ook van Erik, Ernie

    • ellen schreef:

      Hé Ernie! Wat leuk dat jullie mij nu ook volgen; dat is nou het mooie van het World Wide Web (WWW), je kunt overal ter wereld een blog lezen. Ik volg jullie ook regelmatig op http://www.sy-gabber.nl. Wat betreft het weer hebben jullie het in ieder geval op dit moment beter dan in Nederland! Lieve groeten vanuit Bussum. Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.