Vakantievoorpret

Wanneer je op vakantie gaat is het altijd lekker om je wat in te lezen over het land, de plaatsen en vooral niet te vergeten de eetcultuur. Wij gaan dit jaar met vrienden naar Sicilië. Alles is al geboekt en gepland maar gisteravond zijn we even bij elkaar gekomen om wat uitgebreider over de vakantieplannen te praten onder het genot van een lekker glaasje rosé en antipasti. In Sicilië staan talloze citrusgaarden vol met sappige sinaasappels en citroenen en de Middellandse zee biedt alle soorten vis. Sinaasappels en zeevruchten, een ideale combinatie voor een frisse salade. Verder wordt er ook de populaire likeur Limoncella of Citronelle bereid.

Mijn antpastitafel bestaat uit: een schaal met verschillende hamsoorten (procsciutto) en salami, een reuzebonensalade met confit de canard, gedroogde tomaten op olie, gemarineerde artisjokken, mozzarella met tomaat en pesto, Parmezaanse kaasbrokken met balsamicoglacé  en een Insalata Siciliana (Italiaanse Montignac). In deze echte Siciliaanse salade komen alle karakteristieke smaken bij elkaar: little gem (of Romaanse sla) met zoetzure sinaasappels, cocktailgarnalen en rivierkreeftjes.

 

Om in de citrusstijl te blijven heb ik als nagerechtje een Tiramisu met Limoncello gemaakt. In plaats van de lange vingers dit keer met Cantuccini. Jammer dat de buitentemperatuur nog niet echt Siciliaans aanvoelde, dan was het plaatje compleet geweest.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert, Montignac, Salade, Vis met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.