Ziekenboeg

Even een paar dagen uit de lucht geweest. Reden: kleine ziekenboeg thuis. Het zal de overgang naar het mooie lenteweer wel zijn, want iedereen in mijn omgeving loopt te niezen en te proesten. Paul heeft een oorontsteking en bij Reinier heeft de dokter gisteren een longontsteking geconstateerd. Probleem is dat niemand ooit tijd heeft om ziek te zijn.. maar nu is het weekend en ligt het spul in bed. Ik loop af en aan met sapjes, pilletjes, geroosterde broodjes, stoombaden etc.

Ja, ik loop! Nou ja, lopen… afgelopen woensdag is mijn gips er af gegaan. Viel aanvankelijk goed tegen. Diagnose: de fractuur is geheeld maar de knie is er niet beter op geworden. Jammer, die Olympische Spelen kan ik dus wel vergeten. Zaak is nu om weer snel te revalideren: trainen, trainen en nog eens trainen (alsof mijn doel de Spelen is…). Volgende week gaat mijn trainingsprogramma van start.

En ik heb me heilig voorgenomen om (weer) wat kilo’s af te vallen. Beter voor mijn knie, beter voor mijn lijf en beter voor de zomer-outfit. Het meest voor de hand liggend is voor mij toch wel ‘Montignac’ maar ik heb me ook online aangemeld bij ‘dr. Frank’. Beide diëten gaan uit van koolhydraatarm en eiwitrijk. Bij Montignac is de regel dat je vetten en koolhydraten gescheiden van elkaar eet; bij dr. Frank is de stelling dat koolhydraten eigenlijk helemaal gemeden moeten worden. Hierbij heb ik het dan over kooolhydraten uit suikers, deegwaren, aardappels. Het is bewezen dat eiwitrijk voedsel meer verzadiging geeft en het lichaam dwingt om haar eigen vetten aan te breken voor energie.

Een 1000- calorieën dieet zou ook goed helpen, maar niet bij een eetliefhebber als ik. Die 1000- cal. geven gewoon te weinig verzadiging en ‘lol’ in het eten: met zo’n dieet blijf ik trek houden. Een eiwitrijk en koolhydraatarmdieet daarentegen geeft meer voldoening, is heel smakelijk en ook makkelijker in een gezin toe te passen. Voordeel van Montignac boven dr. Frank vind ik, dat Montignac je de gelegenheid geeft om juist wel koolhydraten te eten, waardoor je jezelf eigenlijk niets uit het totale voedingssegment hoeft te ontzeggen. Je moet alleen weten wanneer je wàt kunt eten. Met dit in het achterhoofd ga ik de komende weken aan de slag.

Voor vandaag heb ik een veldsla-salade op het menu staan. Een vetmaaltijd, zoals Montignac zou zeggen en past dus ook prima bij dr. Frank. De basis is veldsla, lekker vers groen. Verder komkommer, feta en semi-gedroogde tomaatjes. En niet te vergeten de eigengemaakte mayonaise! Een must bij deze diëten. De Mayonaise in de winkel bevat bijna altijd suikers (koolhydraten), of je moet naar een reformwinkel gaan en goed op de etiketten kijken. Zelf maken is niet alleen veel lekkerder maar ook goedkoper. Bovendien kun je variëren door er elke keer weer een ander smaakje aan te geven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dieet, Montignac, Salade, Vega. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.