Boodschappenlijstje voor Pasen

Al meerdere malen ben ik er op aangesproken dat het recept van de advocaatpudding (recept van schoonmoeder Reina) nog steeds niet op de site staat, terwijl dit toch een recept bij uitstek is om met Pasen te serveren. Nou daar komt-ie dan!

Zoals gezegd heb ik dit recept van Reina en in de familie Van Houten is dit een alom bekende pudding. Bij mij komt deze pudding eigenlijk bij elke feestdag op tafel. Het is mijn  jongens dan ook met de paplepel ingegoten. Sorry, maar ik heb ze grootgebracht met advocaat! Bitterkoekjes is ook een belangrijk onderdeel van de pudding. Van die lekkere taaie, die zo moeilijk te verkruimelen zijn. Dat verkruimelen is puur handwerk, dat Reinier tegenwoordig op zich mag nemen aangezien ik een arthrotische duim heb.

Alhoewel er in één pudding ongeveer 150 gram bitterkoekjes gaan, raad ik toch aan iets meer te kopen; regelmatig verdwijnen er koekjes tijdens het kruimelen…  Sowieso een aanbeveling: maak meer dan gepland, de restjes zijn de volgende dag goddelijk. Absoluut geen mager toetje, want de slagroom maakt hem rijk en romig. Maar zó lekker, dat is de zonde waard.

Ter variatie gebruik ik ook wel eens Weespermoppen, die gemaakt worden van amandelspijs en niet van gemalen bittere amandelen. Mijn toevoeging op het recept van Reina is de Amaretto, om de gelatine in op te lossen. Amaretto geeft nog meer amandelsmaak en versterkt de advocaat.

Hoe vaak ik de pudding nu al gemaakt heb, toch is hij elke keer weer anders. Dat komt waarschijnlijk omdat ik mezelf niet altijd aan het recept houd; ik doe meestal alles uit de losse pols! Dus de ene keer zit er meer advocaat door of meer koekjes, is de pudding steviger of juist niet te storten door meer of minder vocht of slagroom etc.
Mijn mannen, en zelfs gasten die hem regelmatig krijgen voorgezet, zeggen meestal:
“Dit keer is-ie het lekkerst!”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Boodschappenlijstje voor Pasen

  1. Joyce Wöhner schreef:

    De advokaatpudding was een enorm sucses, de helft van het recept was nog een hele taart. Ik heb zelfs de buren nog een toetje kunnen geven…. Past hier wel niet bij, maar ook de Ceasar-salade met de echte dressing was heerlijk, ik zou er de volgende keer iets minder knofi in doen, het brande gewoon op de tong. Die dressing laat zich goed bewaren, vaandag gebruik ik het laatste. Ook bij mij stonden de Asperges op het Paasprogramma, met de verschillende soorten ham, gekookt ei en bij mij een citroenhollandaise. Ook de rest hiervan was een prima basis voor de aspergesoep van de volgende dag, met groene asperges erin voor de vulling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.