Smultrifle

Nooit gebak of cake weggooien als er onverhoopt toch een stukje over blijft. Zo had ik laatst die chocoladetaart gemaakt, waarvan een klein puntje hardnekkig overbleef. De randjes waren al wat ingedroogd en verkruimeld. Niemand had de behoefte om dat laatste stukje op te eten.

Laat je nu juist van zo’n uitgedroogde punt cake-taart een overheerlijke trifle kunnen maken, een smultrifle. Met yoghurt, een stuk chocolade, een restje slagroom, een 250 gram aardbeien en enkele blauwe bessen, heb je in een handomdraai een echte trifle in elkaar gezet. Chocola en rood fruit gaat heel goed samen en geeft bovendien een mooi kleurpatroon. Uiteraard kun je met fruit en cake naar smaak variëren. Maar ik bedoel maar: waarom iets weggooien als je er nog iets anders van kunt creëren?

Smultrifle smultrifle met aardbeien

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert, Fruit, Gebak met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.