Zoete kruimels

Variatie op een bekend thema: appeltaart met zoete kruimels. Juist het kruimeldeeg maakt deze appeltaart zo bijzonder, want de kruimels zijn anders dan anders. Normaal maak je kruimeldeeg van bijvoorbeeld 200 gram bloem, 150 gram kristalsuiker en 100 gram roomboter. Dit type deeg heet kruimeldeeg omdat er, als je de ingrediënten met elkaar vermengt, kruimels ontstaan die lijken op grove broodkruimels. Je kunt kruimeldeeg gebruiken voor boterkoekjes en als stevige bodem voor taarten en gebak. Maar het beest bekend zijn de zoete kruimels bovenop een appeltaart.

Appeltaart met basterdkruimels

Voor het kruimeldeeg van deze appeltaart heb ik gebruik gemaakt van 100 gram haverzemelen, 100 gram volkoren meel, 150 gram bruine basterdsuiker en 125 gram roomboter. Iets meer roomboter dan in een gewoon kruimelrecept omdat de haverzemelen en het volkorenmeel iets meer ‘plak’ vragen. De donkerbruine basterd geeft een heerlijke zoete, stroopachtige smaak aan de kruimels. Voor de vulling van de taart heb ik behalve Elstar appels dit keer ook blauwe bessen toegevoegd. Door bovendien royaal kaneel door het kruimelbeslag te doen en na het bakken met poedersuiker te bestuiven, krijg je een overheerlijke taart. Een taart die je tot de laatste zoete kruimels helemaal opsnoept!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Fruit met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.