Zonnige tomaten

Een klein beetje voorjaarsgevoel kreeg ik wel vandaag: de zon scheen en het kwik steeg tot ruim 10 graden. In Laren waren de terrassen al goed bevolkt. Gek toch, dat je van zo’n zonnetje meteen de kriebels krijgt. De zuurkoolstampot van gisteren zou vandaag vreemd op het menu staan. Nu denk ik meer aan een mooie rode Toscaanse tomatensoep met geroosterde paprika. Met een knipoog naar Jamie Oliver. Bij mij thuis een favoriete soep, met of zonder ballen. Lekker met warm, knapperig stokbrood, waar de roomboter op smelt. De basilicum geeft het Toscaanse tintje en brengt mij in gedachten weer terug naar die heerlijke streek. Die winter heeft voor mij al lang genoeg geduurd; laat die zon maar schijnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Soep. Bookmark de permalink.