Simpele appeltaartjes

Bij het ontdooien en op- en uitruimen van mijn vriezer kwam ik verschillende aangebroken pakjes bladerdeeg tegen. Zonde om weg te gooien, maar ze konden ook niet veel langer bewaard worden, want de randjes van het deeg waren hier en daar al uitgedroogd. Met een paar Elstar appels van de fruitschaal heb ik er overheerlijke simpele appeltaartjes van gebakken. De eerste versie smaakte zo goed dat ik de volgende dag op verzoek er nog een aantal heb gemaakt. Dit keer met een bodempje spijs, ook niet te versmaden. Zo warm uit de oven zijn ze uiteraard het lekkerst. Leuk werkje overigens voor een verloren, regenachtige middag in de keuken.

  

Eindelijk kon ik ook eens mijn nieuwe Mandoline schaaf gebruiken voor flinterdunnen schijfjes appel. Het mooie aan deze schaaf is het keramische snijblad: blijft altijd scherp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Fruit, Gebak met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.