Basis Thaise keuken

Afgelopen week heb ik een kookworkshop gevolgd bij mijn favoriete kookwinkel ‘Oldenhof’ in Hilversum. Met gastheer kok Gaston heb ik een kijkje kunnen nemen in de Thaise keuken. Op het menu stonden een negental recepten die wij in groepjes van 4 à 5 personen in ongeveer 2 uur bereid hebben. Uiteindelijk hebben we ons tegoed gedaan aan de eigengemaakte heerlijkheden.

De Thaise keuken kent vijf smaaksensaties: heet, zoet, zuur, zout en bitter. De Thai zal proberen deze smaken in één maaltijd te verenigen, soms zelfs in één gerecht. Als belangrijkste basis van de Thaise keuken worden de rode en groene currypasta’s gezien. De pasta’s zijn gemaakt van pepers met toevoeging van veel kruiden. Gebruik van deze currypasta’s geeft direct die typische Thaise (oosterse) smaak aan een gerecht.

   

Natuurlijk kun je deze pasta’s prima kant en klaar in een toko of supermarkt kopen, maar zelf maken is toch leuker. Hoewel je per gerecht meestal maar 1 eetlepel curry nodig hebt, kun je de zelfgemaakte currypasta’s uitstekend bewaren in een  jampotje met een laagje olie erop. In de koelkast is het op deze manier zeker een maand houdbaar, mits je steeds een schone lepel gebruikt en opnieuw na gebruik een laagje olie aanbrengt. In deze pasta’s zijn de vijf smaaksensaties van Thailand verenigd, dus slechts door toevoeging van één eetlepel aan je maaltijd heb je in een handomdraai de Thaise keuken thuis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Diversen, Van over de grens met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.