Vertrouwde kerrie-eieren

Mijn schoonmoeder maakte vroeger zeker meer dan één keer in de maand haar speciale kerrie-eieren. Echt zo’n makkelijk lunchgerecht voor het weekend of als avondmaal op de vrijdagavond. Hard gekookte eieren met een royale kerrie-champignonsaus. Uiteraard heb ik het recept een beetje aangepast aan de tijd van nu: een gefruit uitje met knoflook, kastanje champignons en sojaroom in plaats van slagroom. Op deze manier bereid past het bovendien uitstekend in een Montignac-dieet. Heerlijk zo’n ouderwets vertrouwd recept, zelfs koud is het lekker.

 
 

Champignons bevatten weinig calorieën, vet en zouten.  Ze bevatten veel vezels en zijn rijk aan vitaminen en mineralen en hebben vooral een hoog gehalte aan vitamine B en kalium. Daarnaast is bewezen door ene Robert Beelman, professor van de Pennsylvania universiteit in de US, dat champignons 12x meer antioxidanten bevatten dan kippenlever of tarwekiemen. Antioxidanten zijn belangrijke stoffen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam. Maar bovenal vormen paddenstoelen een smakelijk toevoeging  in veel gerechten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Eieren, Vega met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.