Jamaica, no problem man

Na New Jork doorgevlogen naar Jamaica, een tropische verrassing. Heerlijk warm, briesje uit zee en zalige cocktails. Op en top vakantiegevoel. En ik heb mijn diploma Jamaican Jerk cooking behaald!

Misschien een vreemd woord ‘Jerk’, maar in Jamaica staat het voor Jerk-Cooking: een speciaal kruidenmengsel waarmee elke soort vlees, vis of gevogelte bereid kan worden. Op het resort waar wij verbleven was aan het strand een Jerk Center, een klein restaurantje waar je die typische authentieke gerechten kon eten. Op zaterdagmorgen, vlak voor onze vlucht terug naar Nederland, volgde ik daar nog een ´masterclass Jerken´. De chefkok leerde ons hoe wij de traditionele jerkkruiden moesten mengen om te komen tot een ´dry Jerk Rub´ of een ´wet Jerk Marinade´. Ook weet ik nu hoe je ´Rice and Peas´ moet bereiden, nog niet zo simpel als het lijkt.

Allereerst leerde de kok ons welke twaalf ingrediënten Jerk zo specifiek maken, en hoe je de extra-hot of tourist-mild versie kunt maken. Tot slot liet ze zien hoe je een kip in de marinade zet: doormiddenhakken, borstbeen eruit en plat slaan, vervolgens tussen vel en vlees de vochtige marinade royaal aanbrengen, zo minimaal 3 dagen laten marineren en tot slot  op houtskoolvuur gaar en bruin bakken. Alleen op deze manier krijg je de sappigste en kruidigste kip die je ooit gegeten hebt. Voeg nog een beetje extra Jerksaus op je bord toe en de vlammen slaan je aan alle kanten uit!

   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Van over de grens met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.