NY, the place to be!

Even een kleine trip naar New York. Een heerlijke stad waar ik graag kom. Druk, multi-cultureel en op elke hoek van de straat wel iets te zien of te beleven. Nu kun je dat ook van Amsterdam zeggen, maar New York is toch wereldster, aparter en vreemder. Je kunt er uren dwalen door China Town, Little Italy of Greenwich Village. Lopend over Broadway,  of zwoegend door de mensenmassa op Times Square. Onder het geluid van de fontein op Rockefeller Center een droge witte wijn of sprankelende cocktail nuttigen. Uiteindelijk vind je de rust in Central Park. Het hoort allemaal bij deze fantastische stad.

   

Wat eten betreft biedt Manhatten NY alles wat je je maar bedenken kunt. Van fastfood tot een Japanse banketbakkerij en Amerikaanse chique, you name it! Zo hebben we een avond bij Del frisco’s gegeten, een bekende keten van grill & steakhouses, waar je de allerbeste filet Mignon eet. Een stuk vlees van minimaal 8 oz (225 gram) waar je mes als vanzelf doorheen zakt. Voor dit vlees zou ik slechts één dag in de maand carnivoor kunnen zijn.

Maar ook de orichiette pasta primavera in het restaurant Le Train Bleu op de 6e etage van het warenhuis Bloomingsdale was perfect. Een autenthiek ingerichtte treincoupé zoals je die wel kent uit de western-films, met een beperkt aantal linnengedekte tafeltjes en de toegang ergens verstopt op de afdeling huishoudelijke artikelen. Je moet het maar weten, maar bij toeval zoiets ontdekken is alleen maar leuker.

Kortom, genoeg inspiratie opgedaan voor weer enkele blogentry’s. Wordt vervolgd dus…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Diversen, Van over de grens met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.