Gezonde walnoten

In de maand december staat er bij mij in huis altijd een schaal met walnoten klaar om gekraakt en gegeten te worden. Noten, en dan met name walnoten, vind ik echt passen bij de feestmaand. Nu, drie maanden later, vind ik  in mijn voorraad nog een onaangebroken zak met walnoten. Totaal vergeten. Als noten wat ouder zijn, drogen ze iets in, maar de smaak en voedingswaarden blijven gelukkig nagenoeg hetzelfde.

Walnoten zijn supergezond en worden al eeuwenlang gegeten. Het voornaamste bestanddeel is olie. Ze bevatten 7x meer meervoudig onverzadigde vetten dan verzadigde vetten. Uit onderzoek blijkt dat walnoten kunnen helpen bij stress te bestrijden en een hoge bloeddruk in te perken. Een handje walnoten per dag zorgt voor elastische bloedvaten en draagt bij aan een goede gezondheid.

In Duitsland heb ik ooit in een Italiaans restaurant een heerlijke walnotenpasta gegeten. Vooral de walnotensaus maakte die pasta zo bijzonder. Zelf pasta maken is bewerkelijk, maar ik ga dit zeker nog een keer voor dit blog beschrijven. Vanavond heb ik gekozen voor kant en klare verse tortellini gevuld met ricotta en walnoten. Daarbij maak ik een saus van gemalen walnoten met roomkaas en room. Wel een machtig gerecht; een kleine portie is dan ook voldoende voor een volledige maaltijd. Een minder machtige variant is zonder de room en kaas. Hiervoor maal je de noten met olijfolie, iets citroensap en bouillon in een keukenmachine tot een rulle saus. Goed doorwarmen en presenteren met verse lintpasta en salieblaadjes. Zuiverder kun je de walnoten niet krijgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Pasta & Noedels, Vega met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.