Fastfood

Het was weer zo’n drukke week, waarbij je amper tijd (en zin) hebt in uitgebreid koken, laat staan de boodschappen ervoor doen. Maar we willen natuurlijk wel elke avond eten. Gelukkig heb ik een ruim gevulde vriezer en ook mijn voorraadkast kan concurreren met een goed gesorteerde supermarkt. In de koelkast ligt altijd nog wel een verloren paprika of bosuitje. Ik heb slechts één voorwaarde voor het koken met weinig tijd en zin: het vlees moet van goede kwaliteit zijn, dat bepaalt minimaal de helft van je maaltijd.

Ossenhaaspuntjes zijn voor mij het ideale ‘fastfood’, bovendien mager en gezond. Ik zorg altijd dat er in de vriezer enkele pakjes van ongeveer 350 gram liggen. De puntjes hebben precies een mooi formaat om te gebruiken voor een sateetje of sjaslik. Maar mijn voorkeur gaat meestal uit naar snel roerbakken of grillen. Omdat het vlees zo mager en mals is, heeft het een korte bereidingstijd.

Varieer met kruiden of woksausen en serveer met aangeklede rijst en een groene salade. Zo maak je in een minimale tijd een maximale maaltijd.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Rijst, Vlees met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.