Herfstige paddenstoelenragout

Zaterdag de hele dag in de tuin bezig geweest: goten schoongemaakt, terras geveegd, BBQ in de opslag en heel veel blad van de eik en beuk geruimd. Tot slot nog een paar nieuwe struiken  en planten op de markt gekocht voor de potten op het terras. De tuin is nu herfst- en winterklaar. Op de markt stond ik ook even stil bij de kraam met paddenstoelen en kon de drang niet weerstaan om een paar onsjes te kopen. Mooie oranje cantharellen, gave shiitake, blankwitte oesterzwammen en geurige kastanjechampignons. Ik wist meteen wat ik er van zou gaan maken: een pasteitje met herfstige paddenstoelenragout.

   

Met een tandenborstel, die ik voor dit soort keukenkarweitjes gebruik, heb ik de
paddenstoelen schoon geborsteld. Van de oesterzwammen heb ik dunne repen gesneden, sommige grote champignons doormidden, de rest heel gelaten. Paddenstoelen slinken nogal en ik vind het mooier als je ze nog kunt herkennen.

Verse thijm, rozemarijn en oregano voor het kruidenbouquet. Verder één rode, één witte en één knoflook ui heel fijn gesnipperd. Lekker gebakken in olijfolie met een klein klontje boter voor de smaak. De ragout moet zacht en romig zijn, dus ik heb een mengsel van melk en bouillon gebruikt met medium sherry als smaakmaker.

Het resultaat was een heerlijk geurige
ragout, ideaal voor in een pasteitje maar kan natuurlijk ook goed gegeten worden bij rijst of pasta.  Ter garnering een frisse salade en een stevig glas rode wijn.

Niemand heeft het vlees in de ragout gemist, want de oesterzwammen geven een vlezige bite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Vega. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.