Zoet, zuur, zout

Mijn zuurkoolschotel voldoet aan ‘zoet, zuur, zout’. Nu eens geen stamppot. Ooit is dit recept geboren uit de restjes die ik in mijn voorraadkast had staan. ’s Winters heb ik altijd wel een pakje zuurkool in huis, de aardappelen bleken alleen op te zijn, dan maar rijst. Bij rijst denk ik meteen aan pittig eten, dus sambal en ketjap. Voor de fruitige tegenhang lekkere rijpe bananen en in de vriezer lag nog een pond rundergehakt. En zie daar mijn nieuwe ovenschotel. Ideaal voor een koude herfst- of winteravond. Een restje koud is heerlijk met een snee donkerbruin brood, als een soort salade. Helaas blijft er niet altijd een restje over.

   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Fruit, Groenten, Rijst. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.