Lasagne al forne

In Nederland hebben we het altijd over Lasagna maar in Italie spreekt men van Lasgane (meervoud). Een ovenschotel met dunnen pastabladen die vele variaties kent (vis, spinazie, vegetarisch). De traditionele uitvoering wordt bij ons thuis het meest gewaardeerd. Heb ik veel tijd om te koken dan gebruik ik een bechamelsaus en anders plakjes mozzarella. Je kunt gebruik maken van witte lasagnebladen of groene (spinazie). De voorgekookte bladen dienen het gemak. Verse pastabladen zijn in goede Italiaanse kookwinkels te koop of bij de groothandel. En als je echt veel tijd hebt maak jezelf met behulp van een pastamachine de bladen. Kortom: een uitdagend gerecht waar je je hart en ziel in kwijt kunt.

Vanavond heb ik niet zoveel tijd, dus ga ik voor de snelle versie: voorgekookte pastabladen, mozzarella maar wel eigengemaakte tomatengehaktsaus.  Het is een grote schotel geworden waar we makkelijk morgen ook nog van kunnen eten. Geen probleem, want een dagje staan maakt de lasagne  nog smakelijker. De ovenschotel is overigens ook prima (in porties) in te vriezen.

 

Bij de receptbeschrijving van lasagne al forne (bladen uit de oven) ga ik uit van het recept dat ik vanavond heb gemaakt. Daarbij geef ik ook het recept voor de toevoeging van bechamelsaus en andere variaties. Probeer en varieer naar eigen smaak, wat ook afhankelijk is van wat de koelkast te bieden heeft.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Pasta & Noedels, Van over de grens, Vlees met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Lasagne al forne

  1. JOYCE schreef:

    Heerlijk deze Lasagne, vooral een heel goed idee met de plakjes morzarella ipv. een bechamelsaus, is voor mij een werkelijk goed alternatief daar ik altijd maar voor twee personen kook. PRIMA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.