Gezellig etentje

Lekker gekookt voor mijn neef Mark en zijn vrouw Maartje. Lang geleden dat we ze uitgenodigd hadden voor een etentje. Zaterdagmorgen mijn inkopen gedaan en daarna de keuken in voor de voorbereidingen. Wanneer ik eters krijg wil ik niet te lang in de keuken staan als de gasten zitten te borrelen. Dus goed voorbereiden, zodat de tijd in de keuken tijdens het eten minimaal is.

Als voorgerecht heb ik een zalm-bonbon gemaakt gevuld met Surimi, avocado en tomaat. Een fris begin. Daarna de eendenborst gebraden met port-sinaasappeljus met Provençaalse aardappeltjes uit de oven, haricots vert gewikkeld in gerookt spek en stoofpeertjes als bijgerecht. Als toetje verse vijgen op bladerdeeg uit de oven met een bolletje kaneelijs.

Uiteraard met bijpassende wijnen: bij de zalmbonbon een witte Chablis, Cuvée 2007, appellation chablis controlée, Chardonnay, Blason de Bourgogne. De eendenborst kreeg gezelschap van een rode, Spaanse Cabernet, Oristan, 2004, tempranillo- Cabernet, Reserva. Deze werd speciaal aanbevolen voor bij wild maar smaakte ook prima bij onze tamme eendenborst.

Om 20.00 uur gingen we aan tafel maar het werd een latertje. Gezellig nagetafeld met de restanten van de rode wijn. Van het hele diner bleven slechts 4 stoofpeertjes over.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Gevogelte, Groenten, Vis. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.