Tiramisu en salmonella

Op verzoek van de vriendin van mijn oudste zoon: mijn recept van Tiramisu.

Ik werd dit weekend gebeld vanuit hun studentenkeuken: “help!, ik heb een recept van internet geplukt en sta nu met 6 eieren in een kommetje, klopt dat wel?”

Tja, het originele recept is met rauwe eierdooiers: kloppen met de suiker tot een mooi lichtgeel lint. Maar rauwe eieren zijn ook risicovol, vanwege de salmonella. Al heb ik mij laten vertellen dat die salmonella alleen aan de buitenkant van het ei zitten, op de eierschaal. Pas bij het breken van het ei komen die nare beestjes in het eigeel en eiwit. Eerst goed de eieren afspoelen met warm water en afwasmiddel zou de oplossing zijn. Toch neem ik liever het risico niet, je weet maar nooit…

Mijn recept bevat dus geen eieren en smaakt er echt niet minder door! Misschien zelfs wel lekkerder, in ieder geval lichter (light) en makkelijker. Inmiddels is mijn Tiramisu bekend in de familie, met name de Limoncello variatie. (Klik hier voor het Limoncello-recept).

En Milou, de echte Tiramisu moet ook even de tijd hebben om lekker te worden: d.w.z. minimaal een uurtje of 2 in de koelkast. Dus geen toetje wat je “snel even” maakt. Maar je vrienden zullen het wel waarderen! Eenmaal deze versie geproefd, zullen ze zichzelf regelmatig uitnodigen om te komen eten: dus weet waar je aan begint.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert, Van over de grens. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.