Verjaardagscadeau


Als verjaardagscadeau wenste ik mijzelf een nieuwe espressomachine. De machine die ik heb is een Quickmill. Indertijd zeer prijzig. Helaas gebruik ik deze niet of nauwelijks. Deze originele manier van espresso zetten: koffie in een pistonhouder, prutje weggooien etc. vind ik te omslachtig en de koffie is bovendien niet warm genoeg. Tegenwoordig zijn er veel types volautomatische machines, met bonen en één maling per kopje, met of zonder opgeschuimde melk. Ik heb mezelf behoorlijk laten voorlichten maar zag door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk had ik me bijna een volautomatische Siemens of Jura espressomachine ter waarde van 1500 euro laten aanpraten.  Zo’n machine denkt zelf na en stopt er na een jaar of 300 kopjes koffie mee omdat hij dan terug wil naar de importeur om nagekeken te worden. Nu zou dat nog niet zo erg zijn, maar dat nakijken kost toch gauw zo’n slordige 200 euro per keer! Dure hobby. En dan heb ik het nog niet over de lekkerste bonen die je speciaal moet importeren.

Nee, dan ga ik toch maar voor de Nespresso reclame met George Clooney: heerlijke koffie (ook niet goedkoop) met leuke (betaalbare) espressomachines. Nespresso heeft het maken van de machines uitbesteed aan verschillende fabrikanten, waaronder Magimix. Mooie design machines met een heel simpel systeem: cupjes koffie. Waarschijnlijk griezelt een Italiaan van deze manier van espresso zetten, maar gemak en smaak dient de mens.

Dus gisteren ‘mijn’ Nespresso met melkopschuimer aangeschaft: ik drink me helemaal suf aan de koffie! Ik moet namelijk nog alle smaakjes uitproberen die Nespresso biedt en die van Douwe Egberts (!), de eerste koffiefabrikant die een nespresso-namaakcupje heeft gemaakt. De opschuimer produceert heerlijke dikke schuimige melk voor de caffè latte en cappuccino. En…een bijkomend voordeel: de Nespresso Citiz neemt minder ruimte in op het aanrechtblad. Kortom: lieve familie en vrienden, ik ben heel blij met mijn verjaardagscadeau!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Diversen, Drankjes. Bookmark de permalink.