Geslaagde surprise

Op Pinkstermorgen heerlijk buiten gebruncht; het was een beetje te laat voor ontbijt. We lagen allemaal wat langer op bed. Mijn man vanwege een jetlag, ik vanwege een feestje gisteravond, de oudste twee waren laat uit geweest en de jongste zoon is gewoon een langslaper.

Dat feestje was een surpriseparty voor mijn neef en zijn vrouw. De kinderen hadden alle vrienden en familie opgetrommeld om het 25-jarig huwelijk te vieren. Een totale verrassing voor het bruidspaar.

Gezellige muziek (Motown) en een BBQ verzorgd door zoonlief en de dochter deed de hele organisatie en liet een mooie film zien, een compilatie van de trouwfilm van 25 jaar geleden. Leuk om alle oude, nog jonge gezichten weer te zien zoals o.a. mijn vader. Wat vliegt de tijd…

De zoon is bedreven in het BBQ’en, hij doet dit ook als bijverdienste. Vooral de saté babi ketjap was heerlijk mals in een zoetige saus.
Meestal wordt saté babi met satésaus geserveerd, maar met een ketjapmarinade en ketjapsaus is het recept lichter en minder machtig. Voor de perfecte saté komt alleen varkenshaas in aanmerking. Door de marinade blijft het vlees bovendien sappig en wordt het nog malser. Enkele minuten op een warme gril is daarom voldoende. De marinade wordt ingekookt tot een stroperige zoete saus. Geschikt als onderdeel van een BBQ maar ook heerlijk met witte rijst en een komkommersalade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in BBQ, Vlees. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.