Uit eten

We zijn in de afgelopen week alweer twee keer uit eten geweest. We hadden een afspraak met vrienden, dachten we, op vrijdag 13 mei bij restaurant Wakker in Eemnes, het voormalige stadhuis nu een restaurant met live jazzmuziek.
Helaas bleek er met de communicatie iets mis te zijn gegaan, want onze vrienden zaten bij Borsato en wij in Eemnes. Reinier en ik besloten toch maar te blijven eten. De ambiance is gezellig en natuurlijk uniek door de muziek. De kaart viel jammer genoeg wat tegen (ze krijgen volgende week een nieuwe). We konden een aantal gerechten niet bestellen.  Ook de wijn die we hadden uitgezocht, was niet meer aanwezig maar de ober zei het goed met ons te maken. Hij kwam met een Beaujolais Nouveau van 2009; eigenlijk kun je die niet meer uitserveren, vind ik… Al met al vond ik de prijs-kwaliteitsverhouding niet om over naar huis te schrijven. De kok had zich er bij het voor- en hoofdgerecht te makkelijk van af gemaakt.

Omdat we toch graag met onze vrienden nog een keer uit eten wilden, heeft Lineke een tafeltje gereserveerd voor zaterdag de 21ste bij restaurant Le Garage van de beroemde Joop Braakhekke in Amsterdam. Er komen veel celebrity’s, je kunt er lekker ‘zien en gezien’ worden.

Als we rond half acht aankomen is het al aardig druk, zonder reservering kom je hier niet binnen. We genieten van heerlijke voorgerechten als: Ceasarsalade van little gem, paté van kalf en een frisse vega salade. Als hoofgerecht heeft Lineke asperges à la flamande, Wim heeft gepocheerde lengfiet, Reinier en ik kiezen de lamsnavarin met jonge groenten. Gelukkig pakt een vergissing van de keuken voor Reinier goed uit. Hij kijgt i.p.v. de navarin (=stoofpotje) lamsrug, die hem erg goed smaakt. De porties zijn niet overdreven groot en er worden geen aparte garnituren bij geserveerd. Ik mis bij mijn lamsstoofpotje dan ook een kruimig aardappeltje. Gelukkig krijg ik van Lineke twee nieuwe aardappeltjes op mijn bord geschoven. Een verrukkelijke Beaujolais Morgon 2009 prikkelt de smaakpapillen en maakt alles compleet.

Ook een toetje mag je in Le Garage niet overslaan. We kiezen voor citroentaart, frambozentaartje met sorbetijs, Ile Flottante en Crème Brûlée. Echte klassiekers maar heerlijk. Het vult de gaatjes. Omdat de keuken een vergissing had gemaakt met het lamsgerecht, kregen we de koffie aangeboden. Koffie vergezeld met kletskoppen en cakejes, uiteraard home-made.

Hoewel Reinier geen lamsnavarin gegeten heeft, kan ik deze iedereen aanbevelen. Een voorjaars stoofpotje geserveerd met jonge groenten als koolrabi, worteltjes en sugar snaps. Een kruimige aardappel of romige aardappelpuree mag er echter niet bij ontbreken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Restaurants, Vlees. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.