Wokken met spruiten

Heerlijk, die wind en vallende blaadjes, althans als je van de herfst houdt. Op zich heb ik er ook geen problemen mee, vooral als mij dat het excuus verleent om weer spruitjes te ‘mogen’ eten. Elk jaar weer een traktatie als de eerste spruitjes zich aandienen in het najaar. Ik zou elke week wel spruitjes kunnen eten, zo lekker vind ik ze. Al zijn mijn jongens het daar niet altijd mee eens.

En wat doe je dan? Zorgen voor variatie: spruitjes traditioneel gekookt, spruitjesstamppot, spruitjes gebakken, spruitjes gestoomd of lekker spruitjes uit de wokpan. Met die laatste variatie heb ik dit keer een juiste snaar weten te raken: spruitjes op Oosterse wijze gewokt.

Eigenlijk kwam het door een restje eiernoedels die ik nog in de koelkast had liggen, wat mij op het idee bracht. Ruim anderhalf pond kleine spruitjes erbij schoongemaakt, plus drie grote uien en vier braadworstjes. Nu zul je wel denken: tot dusver weinig Oosters. Maar de verdere bereiding met de ingrediënten gedroogde bami groenten, ketjap en sambal maken het geheel pas echt af.

Een verrassende combinatie, noemde mijn zoon het, maar wel voor herhaling vatbaar.
Zo, dacht ik, mooi weer een aanvulling op mijn ‘spruitjeslijst’.

Spruitjes uit de wok

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Pasta & Noedels, Vlees met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.