Preitjes op mijn dijtjes

Afgelopen weekend is er weer een grote uittocht geweest met vakantiegangers richting de wintersport of de zon. Deze en volgende week geniet het grootste deel van Nederland van de voorjaarsvakantie, of zoals anderen het liever noemen: de carnavalsvakantie. Hoewel carnaval pas in het weekend van 2 en 3 maart valt dit jaar, zijn de voorbereidingen voor het feest al in volle gang. Op de radio komen dan ook regelmatig carnavalskrakers langs. Zo hoorde ik vandaag het liedje ‘De Liefde Van De Man Gaat Door De Maag´. In 1975 was dit een grote carnavalshit van de toen 34 jarige Ria Valk. Ik kende het refrein nog helemaal uit mijn hoofd, waarbij de 2e versregel mij op een heerlijk receptidee bracht:

“….Dus heb ik worstjes op mijn borstjes
Preitjes op mijn dijtjes
Karbonades en salades op mijn bil
Ja, worstjes op mijn borstjes
Bietjes op mijn knietjes
En op mijn hoofd een haantje uit de grill…”

Een heerlijke combinatie, prei met kippendijen. Smeuïg gestoofde prei met sappige dijen en een krokant kruimelkorstje.  Om het recept helemaal een jaren 60-70 tintje te geven, gebruik ik voor de kip de ‘duivelse marinade’: mosterd, Worcestersaus, tabasco, chilipoeder en paprikapoeder. Bovendien is dit een makkelijk recept, goed voor te bereiden en ideaal voor grote groepen. Heerlijk voor in de vakantie of als je de hele dag druk bent geweest met het maken van je carnavalsoutfit.

Kip met prei  Kip met prei en korstlaag
Kip-preischotel met kortslaag  kip-preischotel met korstlaag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Gevogelte, Groenten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.