Goede start

Iedereen weet dat een goed begin het halve werk is, dat geldt dus ook voor het ontbijt. Helaas door onze haast-maatschappij komen nog maar weinig mensen toe aan een stevig en gezond ontbijt. Bij gezond kunnen we ons nog wel iets voorstellen, maar stevig? Wat is dat ook al weer? Een maaltijd waarna je minimaal de eerste vier uur geen behoefte meer hebt aan voedsel, een maaltijd waar je na flink lichamelijke inspanning geen hongerklap van krijgt. Onze voorouders wisten met hun ontbijt wel raad: havermout, rijstepap, gebakken eieren met spek of wentelteefjes met stroop. En wat eten wij, als we al ontbijten? Witte bolletjes met jam of hagelslag, croissantjes, cornflakes of andere ontbijtgranen.

muesli makenOp zich zijn ontbijtgranen nog niet zo slecht, als ze niet boordevol suikers zouden zitten en samengesteld uit ‘verkeerde’ granen.

Maar met een beetje fantasie kun je ook je eigen muesli maken, die minstens zo lekker is en zeker gezonder. Het recept is zo simpel, dat iedereen, die weet hoe een koekenpan werkt, het kan maken. Bovendien kun je de muesli helemaal naar je eigen smaak samenstellen door toevoeging van zaden, noten en gedroogde vruchten. Goed afgesloten is de muesli lang houdbaar.

Mijn goede start bestond vanochtend uit een muesli van geroosterde rogge-, haver- en gerstvlokken, gezoet met appeldiksap en stukjes gedroogde abrikozen. Samen met kwark en een paar lepels granaatappelpitjes was dit een heel smakelijk, gezond en stevig ontbijt.

muesli met granaatappel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Fruit, Montignac, Ontbijt, Vega met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.