Moederdagtip

Krijg je met moederdag visite of wil je je eigen moeder met iets lekkers verrassen? Dan is deze blauwe bessen yoghurtcake ideaal. Lekker makkelijk, snel gemaakt, voor bij de koffie of als nagerecht. 

Blauwe bessen zijn het hele jaar door volop te koop. Kleine vitaminenbommetjes en bovendien vol met antioxidanten. Nog iets wat deze taart voor moeders zo geschikt maakt: antioxidanten spelen een belangrijke rol bij het verouderingsprocessen (werken ook ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker). Reden genoeg dus om dit recept eens uit te proberen… ook lekker als het geen moederdag is!

Blauwe Bessen Yoghurtcake Stuk Blauwe Bessen Yoghurtcake

Bij het bakken van cake met vulling (fruit, noten) gebeurt het geregeld dat tijdens het bakproces de vulling zakt. Het beslag is dan eigenlijk te licht voor de zware vulling, toevoegen van extra bloem kan een oplossing zijn. Bij mijn versie van de taart waren de bessen ook gezakt. Maar dit keer vond ik het geen probleem: uiteindelijk heb ik de taart omgekeerd gepresenteerd. Nu lijkt het net of het zo hoort!

Dit heb je nodig: 300 gram zachte roomboter, 375 gram suiker, 3 eieren, 425 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 200 ml yoghurt, 400 gram blauwe bessen, vanille extract, citroenrasp of lemoncurd, poedersuiker. Kijk voor het hele recept hier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Eieren, Fruit, Gebak met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.