Een echte bal.

Zoals ik al eens eerder heb verteld: ik houd van eenvoudig en eerlijk eten. Zo heb ik vandaag op verzoek van Reinier weer eens een echte ‘bal gehakt’ gemaakt. Niet dat ik dat zelden doe, maar de bal die Reinier bedoelt is eenvoudig maar toch ook weer een beetje speciaal. En hierbij denk ik dan even aan mijn schoonmoeder Reina: een bal gehakt met rozijnen en een plakje gesmolten kaas, gewoon een echte bal! Eigenlijk zo simpel, maar zo lekker. Vanavond ging de bal gepaard met kleine spruitjes en romige aardappelpuree. Weer een prima begin van de week. Alleen één ding is jammer: er is geen bal overgebleven voor morgen op brood.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Vlees. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een echte bal.

  1. Marion van Houten schreef:

    Uiteraard ken ik dit recept ook omdat wij het vroeger thuis vaak aten. Zelf maak ik het ook nog wel eens. Er moet ook havermout toegevoegd worden. Althans zo heb ik het van mijn moeder geleerd. Er ging volgens mij geen olijfolie en bieslook bij. Maar ik twijfel er niet aan of dat zal ook niet misstaan in deze gehaktbal.

  2. ellen schreef:

    Je hebt waarschijnlijk helemaal gelijk: geen brinta maar havermout volgens recept van Reina. En die olijfolie moet je niet aan het gehakt toevoegen maar daar bak je de ballen in. Toch is dat juist nu zo leuk aan recepten uit overlevering, ze veranderen en worden alleen maar lekkerder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.