Op z’n Grieks

Morgen al weer een jaar geleden dat ik met vrienden en familie mijn verjaardag op de Amsterdamse grachten vierde. Dit keer wordt het feestje iets bescheidener. Gezellig op de borrel met een lekker hapje eten. Omdat ik meestal een thema kies voor het eten, kwam ik dit keer op Grieks uit. Griekenland: een heerlijk vakantieland!

Ik ben vandaag al druk bezig geweest met de voorbereidingen van het eten. Zo heb ik al Bifteki gemaakt. Dat zijn langwerpige gehaktballetjes aan een stokje. Eigenlijk bedoeld voor de BBQ, maar gezien de weervoorspellingen zal dat er niet in zitten. Ik heb ze dus al voorgebakken, zodat ze morgen alleen nog even in de oven verwarmd worden. Daarbij uiteraard de traditionele tzatzike, en nog veel meer lekkernijen.

Zo staat er verder nog op het menu: grote garnalen in knoflook- en tomatensaus, vegetarische mousaka, gegrilde aubergines met granaatappel, bietensalade met walnotendressing en zachte geitenkaas, Griekse salade met feta, en couscous met zomergroenten.

De foto’s en recepten van dit alles volgen later.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in BBQ, Van over de grens, Vlees met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.