Noedels

Noedels worden in alle nationale keukens gebruikt. In feite is het ongerezen deeg dat voor consumptie in water gekookt wordt. Het hoofdbestanddeel van noedels bestaat uit zetmeel. Zo zijn er noedels van bijvoorbeeld tarwe, rijst, mungbonen of aardappelmeel. In Europa zijn de pastasoorten het meest bekend. In de Oosterse keuken wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rijst- of eiernoedels. Met die laatste heb  ik vanavond Thaise visnoedels, een wokgerecht, gemaakt. Het gemak van eiernoedels is de korte bereidingstijd. Slechts 2 minuten koken, afspoelen en klaar voor gebruik. Gemengd met groenten, vlees of vis vormen ze een prima basis voor zowel een warme maaltijd als een frisse salade.

Voor de wokschotel gebruik ik o.a.  panga-filet, paksoi, peultjes, verse gember, knoflook, taugé en als smaakversterker enkele eetlepels zoete chilisaus en gehakte koriander. Alle ingrediënten op hoog vuur wokken en tot slot de gekookte noedels toevoegen. Door het wokken zijn de groenten lekker knapperig en je proeft de zuivere smaak van gember en knoflook.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Pasta & Noedels, Van over de grens, Vis met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.