Aangename verrassing

Soms word je aangenaam verrast, zoals ik afgelopen vrijdag. Nadat ik mijn diploma voor Praktijkopleider in de Gezondheidszorg in ontvangst had genomen, deelde mijn man mij mee dat hij een tafeltje voor ons had gereserveerd in Alphen a/d Rijn. Nu denk je misschien: Alphen? Ja, want daar blijkt het Lekkerste Italiaanse restaurant van Nederland te zitten, althans naar onze maatstaven: Pizzeria Is Morus.

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen: een buitenkant waar je niet direct voor valt. Maar binnen tref je die ouderwetse Italiaanse gezelligheid aan. Misschien wat kitcherig, vinden sommigen, door de Chiantiflessen die aan het plafond hangen, maar toch… En dan heb je het ´pleintje´ nog niet gezien. Gelukkig kregen wij daar onze tafel toegewezen: een behoorlijk drukke ruimte, zonder ramen, alleen twee lichtkoepels, maar de muren zijn beschilderd met ramen en portieken en overal hangt kunstklimop. De tafeltjes, lekker dicht bij elkaar, zijn gedekt met rood-wit-geblokte kleedjes, echt boers. Door de drukte en rumoerige gezelligheid voelt het als thuis en waan je je in een Toscaanse of Siciliaanse Pizzeria. De zaak wordt gerund door een complete Italiaanse familie. Midden in de zaak staat de TV aan op de zender RAI-uno, hoe kan het ook anders.

En wat eet je daar dan? Heerlijke pizza’s, maar je treft er ook een voortreffelijke kaart aan voor een compleet 6 gangen diner van antipasta tot dolci. Wij besloten voor de antipasta, pasta en secundi te gaan. Het eten was allemaal even lekker. Wij houden wel van dit soort gelegenheden: geen opgedirkte smuk maar gewoon gezellig. Zo’n mama die alles in de gaten houdt en tussendoor even langs loopt, een arm op je schouder legt en vraagt: “smaakt het?”  En smaken deed het. Voor mij was het een aangename verrassing dit dinertje en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik in Alphen ben geweest!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Info, Restaurants, Van over de grens met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.